https://kentimataxalkidas.blogspot.com/

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Μιά αγκαλιά.

 Καλησπέρα.

Εχεις ανάγκη απο μια αγκαλια κάποιες φορές.?Αγκαλιες...πολλές..

Αγκαλιά..πόσο ειναι εφικτή.?


Σίγουρα ειναι πολύ σημαντικη.

Τόσο όσο η ζωη.

Σαν μεγαλώνει ο ανθρωπος..ή θα ωριμάσει σε γνώσεις και σκέψεις..κοιτώντας να διορθώσει τα λάθη του...ή θα παραμείνει ξύλο που το σαρακι καλη δουλεια του εκανε.

Και κοιτώντας με σοφο μάτι τα πίσω του... κοιτώντας τα με το βλέμμα εκείνο του ανθρώπου που πολλα επαθε και πολλά έκανε...θέλει και να τα διορθώσει ει δυνατόν.

Πως να διορθώσεις όμως κατι που δεν γίνεται πια γιατι ο χρόνος αυτού έληξε.?


Τόσες και τόσες φορές κοιτώντας στο κενό...πικραμένος το μόνο που ήθελες ηταν ενας άνθρωπος..

να ανοίξει διάπλατα τα χέρια του να σε αγκαλιάσει σφιχτα και να ακουμπήσεις το κεφάλι σου στον ωμο του...

Κι αυτο θα ήταν αρκετο να πάρεις δύναμη να συνεχίσεις..

Άλλες φορές πάλι είχες μέσα σου τόση χαρα..τόση ευδαιμονία,που ήθελες να την μεταγγίσεις κι αλλού..να την μοιραστείς..να πολλαπλασιαστεί και να κυκλώσει το σύμπαν..

Και σκέφτεσαι τώρα πια,πως αυτή την αγκαλια την ειχαν αναγκη σίγουρα κι αγαπημένα πρόσωπα που πέταξαν μακρυα σαν ηρθε το κάλεσμα απο ψηλα..και δεν την έδωσες..ξέρεις φοβόμουν σαν ημουν μικρή να αφησω κάποιον να με αγκαλιάσει..να..δεν έτυχε να μου μάθουν απο τα μικράτα μου,πως αυτο το σφίξιμο δεν σε πνίγει..δεν σου παίρνει κομμάτια.


Μάλλον δε ήξεραν κι αυτοί τι ειναι η αγκαλια..άνθρωποι βιοπαλαιστές,απο το πρωι μεχρι το βραδυ στη δουλεια..γύριζαν σέρνοντας τα πόδια τους απο την κούραση..

Ισως η αγκαλια να είναι για αυτούς που αναπνέουν πιο πολυ..για αυτούς που έχουν χρόνο...ίσως..μα..δεν παίρνει και πολύ χρόνο ενα σφιχτο αγκάλιασμα...και σαν γίνει σου προσφέρει τόσα πολλά δώρα.

Στοργή,ζεστασιά,χαμόγελο,μάτια που λάμπουν,αγάπη,δύναμη,κουράγιο..τωρα πια δεν μπορω να αγκαλιάσω αγαπημενα πρόσωπα που εφυγαν.

Μπορω όμως να το κάνω για αγαπημένα πρόσωπα που είναι εδω...ή για αυτα που θα  ερθουν..

Λέει:Παγκόσμια μέρα αγκαλιάς παρα προχθες..είθε..ειθε μια αγκαλια για οποιον την εχει αναγκη.

Γιουλη 21/1/2021

Φωτογραφίες απο το διαδίκτυο.

4 σχόλια:

  1. Μη μου χώνεις το μαχαίρι πιο βαθιά...! Εκεί η η αγκαλιά που μου λείπει όμως είναι της μητέρας μου πίστεψε με.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ανοίγουμε τα χέρια και τις καρδιές μας. Σε μια μεγάλη εκφραστική αγκαλιά. Ας μη βάζουμε μέτρο στα συναισθήματά μας. Πάντα θα καραδοκεί ένα αύριο που δεν ξέρεις αν θα σου δώσει την ευκαιρία να εκδηλώσεις την αγάπη σου σε κάποιον που δεν πρόλαβες.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορούμε να φανταστούμε Γιούλη μου πόσο μα πόσο μας γεμίζει μια αγκαλιά και πόσο ανάγκη την έχουμε όλοι μας μικροί μεγάλοι.
    Θα συμφωνήσω μαζί πως παλιά οι άνθρωποι, προτεραιότητα τους ήταν η επιβίωση και τα πραγματα ήταν διαφορετικά και η αγκαλιά ήταν πολυτέλεια και πως αν δεν την έχεις πάρει δεν ξέρεις να την δώσεις.. αλλά μεγαλώνοντας και κάνοντας εγγόνια όλη αυτή η ανάγκη να αγκαλιάσεις να σφίξεις να αγγίξεις σου βγαίνει και μάλιστα σε πολλαπλάσιο βαθμό!!
    Τωρα που περνάμε αυτές τους δύσκολους καιρούς νιώθουμε άδεια την αγκαλιά μας και αυτό πονάει!!
    Ας δίνουμε την αγάπη μας και την αγκαλιά μας όσο μπορούμε πιο συχνά μέχρι να μας γίνει συνήθεια όπως και η αναπνοή μας!! Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι ακριβώς! Η αγκαλιά προσφέρει τόσα και σε εκείνον κυρίως που την προσφέρει.
    Τι κάνεις Γιούλη μου;
    Σε χάσαμε...
    Εύχομαι όλα καλά
    Καλό μήνα αυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΑΙΜΑ..

-  Έφτασα μισό αιώνα ζωής για να πάω να βρω τις ρίζες μου στη Μάνη. Κομματάκι δύσκολο μετά απο 170 χρόνια. Μερη τραχιά που σκληραίνουν τον χ...